Hyppää sisältöön

Tietosuojaseloste

Nykytila.fi-sivuston tietosuojaseloste

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n nykytila.fi-sivuston tietoja koskeva rekisteriseloste, joka kuvaa kerättävien henkilötietojen käsittelyn tarkoitusta, luovutuskäytäntöjä ja muuta tärkeää.

versio 1.0
julkaistu 17.8.2020

1. Rekisterinpitäjä

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Oltermannintie 8, 00620 Helsinki
Puhelin: +358 40 526 8475
info at ruokakasvatus.fi

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Silja Varjonen
Puhelin: +358 40 526 8475
silja at ruokakasvatus.fi

3. Rekisterin nimi

Nykytila.fi -sivuston kouluja ja varhaiskasvatuksen yksiköitä käsittelevä rekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Sähköpostiosoitteet pyydetään, jotta täytetty lomake voidaan lähettää vastaajalle ja yksi (1) muistutusviesti lomakkeen uudelleentäyttämisestä vuoden kuluttua vastaamisesta. Sähköposteja ei käytetä muuhun tarkoitukseen. Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin henkilötiedon käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista.

Teknisesti kerätyt tiedot Palveluiden käytöstä

Keräämme teknisesti tietoja palveluiden käytöstä ja laitteiden teknisistä ominaisuuksista jäljempänä tarkemmin kuvatusti. Tietojen kerääminen on automaattista.

Tällaisia tietoja ovat mm:

  • IP-osoite (ja sijaintimaa)
  • toimet ja niiden ajat Palveluissa (kuten katsotut sivut ja sisällöt ajankohtineen)
  • laitteiden käyttämät uniikit tunnistenumerot
  • käytetyn laitteen tiedot, käyttöjärjestelmän tyyppi sekä ohjelmistoversiot
  • selaimen tyyppi ja kieliasetukset
  • Palveluihin ohjannut sivusto ja sivusto, johon Palveluista on siirrytty, palvelin ja verkkotunnus

Kolmansilta osapuolilta saadut tiedot

Käytämme Palveluidemme yhteydessä kolmansien osapuolten tarjoamia analyysityökaluja ja mittausjärjestelmiä kerätäksemme ja hyödyntääksemme myös ei-henkilökohtaisia tietoja. Tällaisia ovat esimerkiksi Google Analytics ja Hotjar.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavat tiedot käyttäjistä.

Sähköposti, organisaatio, nimike

Teknisesti kerätyty tietot palveluiden käytöstä, jota ei voi yhdistää henkilötietoihin.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Tieto tallentuu www-sivujen tietokantaan.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Itä-Suomen yliopiston hanketyöntekijöillä on pääsy rekisteriin. Tietoja voidaan luovuttaa sen kunnan hyvinvointikoordinaattorille, jota kerätty tietot koskee sekä sen maakunnan/sairaanhoitopiirin hyvinvointikoordinaattorille, jonka alueelta tieto on kerätty.

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Emme pääsääntöisesti siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos tietoja siirretään EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi Euroopan Komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen, ja muuten siten, että henkilötietojen käsittely tapahtuu tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Henkilöllä on henkilötietolain 26§ sekä EU:n tietoturva-asetuksen mukaisesti oikeus tarkastaa itseään koskevat tiedot rekisteristä. Tarkastuspyyntö tulee lähettää sähköisesti osoitteeseen kohdassa kaksi (2) nimetylle henkilölle.

Henkilöllä on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ja tiedon korjaaminen tulee tehdä viipymättä. Henkilöllä on myös oikeus poistua postituslistalta.

10. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina ja niihin on rajattu pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja työtehtäviensä hoitamiseksi.

Ruukku ry:n tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla sekä muilla turvallisuustason takaavilla teknisillä toimenpiteillä.

11.  Tietosuojaselosteen muutokset

Mikäli muutamme tätä selostetta, laitamme muutokset näkyville selosteeseen päivättyinä. Mikäli muutokset ovat merkittäviä, voimme informoida näistä myös muulla tavoin, kuten sähköpostitse tai laittamalla sivuillemme asiasta ilmoituksen. Suosittelemme, että käytte säännöllisesti sivuillamme ja huomioitte mahdolliset muutoksemme selosteessa.